ClickCease

Felhasználási és vásárlási feltételek, illetve Adatkezelés

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webhelyünknek figyelmesen olvassa el a Felhasználási és vásárlási feltételek és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.
Az oldal működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén vevőszolgálatunk rendelkezésére áll!
E-mail: info@arthro4.hu. Tel: 1 / 443 3860

A  Vitaminaura kft. kijelenti, hogy a webhely működtetését mindig az aktuális érvényben lévő törvényi szabályozásnak megfelelően végzi.

I. Üzemeltető, Szolgáltató, Adatkezelő

 1. A KEZDOLAP_DOMAIN webhelyet a Vitaminaura sro. üzemelteti (továbbiakban: "Szolgáltató").
 2. A Szolgáltató cégneve: Vitaminaura sro.
 3. A Szolgáltató székhelye: 602 00 Brno, Tábor 534/50d
 4. Cég e-mail címe: info@arthro4.hu
 5. A Szolgáltató cégjegyzékszáma: C105129
 6. A Szolgáltató adószáma: CZ06922678
 7. A szerződés nyelve: Magyar
 8. Elektronikus ügyfélszolgálat: info@arthro4.hu.
 9. Telefonos ügyfélszolgálat (Hétfő - Péntek: 8-16 között): 70 / 7733 170

II. A szerződésben szereplő további megnevezések definiálása

 1. webhely: KEZDOLAP_DOMAIN internetes tartományok alatt elérhető tartalom.
 2. Felhasználó: az a személy, aki használja a Megoldáscsomagok webhelyet.
 3. Rendelés: a Felhasználó vásárlási szándéka, amikor a Megrendelő vásárlási szándékát Rendeléssel jelezte.
 4. Csomag: a megrendelt termékeket tartalmazó küldemény, melyet a Szolgáltató futár útján juttat el a Megrendelőnek, vagy személyes átvételt biztosít részére.
 5. Vásárlás: olyan Rendelés, amelyet a Szolgáltató a Felhasználó vásárlási szándékát követően - elküldött megrendelés a webhelyon vagy e-mailben - külön e-mailben visszaigazolt - továbbiakban visszaigazoló e-mail.
  A visszaigazoló e-mail tipikus tárgyszövegének tartalma: Rendben = Elfogadva. A visszaigazoló e-mail megküldését követően válik a rendelés vásárlássá, mindaddig kizárólag vásárlási szándéknak minősül.
 6. Vásárló vagy Vevő: olyan Megrendelő, aki visszaigazoló e-mailt kapott megrendeléséről.
 7. A vásárlást biztosító szerződés a Megrendelő és a Szolgáltató között nem írásban jön létre, hanem ráutaló magatartással.

III. A szolgáltatás igénybevétele

 1. A megrendelések leadása a webhely felületén történhet elsődlegesen, illetve Telefonon és E-mailben lehetséges.
 2. E-mailben történő rendelés esetén, a Megrendelő a vásárolni kívánt termékek nevét, árát, a rendelt mennyiséget, illetve a postázási és/vagy számlázási címet köteles az Üzemeltető Elektronikus ügyfélszolgálati e-mail címre megküldeni.
 3. A webhelyen a vásárlás nem kötött regisztrációhoz, azaz a Felhasználó regisztráció nélkül is jelezheti vásárlási szándékát. A Felhasználó nem köteles előzetesen regisztrálni, amennyiben vásárolni szeretne.
 4. Postai levélben leadott rendeléseket is elfogad a Szolgáltató.
 5. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató szintén elektronikus úton küldi el a felhasználók részére, bizonyos esetekben telefonon értesíti a Megrendelőt.
 6. Webhelyen illetve e-mailben történő megrendelés esetén, a megrendelés kizárólag a Szolgáltató visszaigazoló e-mailjét követően válik érvényessé. Mindaddig amíg a Felhasználó csupán csak rendelési szándékát jelezte, a megrendelés nem akítv, nincsen valós megrendelés. Telefonos megrendelés esetén - mivel a Szolgáltató nem rendelkezik a Megrendelő e-mail címével - így a megrendelés a telefonos megrendeléssel válik Vásárlássá.
 7. A Szolgáltató és Vásárló között írásos szerződés köttetik, jelen dokumentum, melyet a Szolgáltató elektronikus rendszerében tárol. Ez a szerződés érvényes mind a webhelyben, mind a telefonon, mind az e-mailben leadott rendelésekre.
 8. A megjelenített termékek házhoz szállítással vagy személyes átvétellel rendelhetőek meg.
 9. Amennyiben a Megrendelő valós SMS fogadására alkalmas készülék telefonszámát adta meg, úgy a Szolgáltató SMS értesítést is küldhet részére, a Vásárlás aktuális állapotáról.
 10. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem minden esetben tartalmazzák a házhoz szállítás teljes díját.
 11. A Szolgáltató külön csomagolási díjat, vagy a szállítások során küldött SMS értesítések díját nem számítja fel.
 12. Amennyiben a csomag a Vásárló részéről nem kerül átvételre a futártól vagy személyesen, továbbá a Megrendelő a megrendelést a kiszállítás alatt mondja vissza, úgy a csomagolási illetve SMS díjakat, továbbá a szállítási díjat a Megrendelő köteles a Szolgáltató részére megfizetni. Ennek menetéről és mértékéről, a jelenő szerződési feltételek "Át nem vett csomagok" nevű pontja rendelkezik.
 13. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Szolgáltató a Megrendelőt e-mailben vagy telefonon erről tájékoztatja, a megrendelés leadását követő 3 munkanapon belül.
 14. Jelen szerződési feltételekkel a Megrendelő a webhelyen leadott Rendelései során egyetért és elfogadja benne foglaltakat.
 15. A jelen szerződési feltételek nem ismerete, nem mentesíti a Felhasználót, Megrendelőt, Vásárlót felelőssége alól.
 16. A Szolgáltató köteles az igénybe vevő megrendelésének megérkezését az igénybe vevő felé elektronikus úton haladéktalanul visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás az igénybe vevő megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legközelebb 48 órán belül az igénybe vevőhöz nem érkezik meg, az igénybe vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól.
 17. A Szolgáltató a szerződéseket nem iktatja.

IV. Elállási jog

 1. A Vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a termékek kézhezvételtől számított 30 napon belül.
  A szolgáltató 30 napos pénzvisszafizetési garanciát biztosít.
  A visszatérítés érvényes mind a termékek árára mind az esetlegesen kifizetett szállítási díjra is.
 2. Kézhezvételi időpont a személyes átvétel esetében a rendelés személyes átvételének időpontja, házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ezek a számlával, ill. a futártól kapott nyugtával bizonyíthatóak.
 3. A terméket a számlával vagy annak másolatával, saját költségén küldheti vissza a Szolgáltató posta címére (Vitaminaura kft. 2490 Pusztaszabolcs, Sport utca 6.), aki 30 napon belül köteles a visszaküldött termék(ek) vételárát a Vásárlónak visszatéríteni. A Vásárló továbbá köteles elektronikus úton vagy a visszaküldött csomagban jelezni azt a bankszámla számot, melyre a visszatérítést kéri.
 4. Utánvéttel visszaküldött csomagokat a Szolgáltató nem köteles átvenni.
 5. Elállás módja: írásban a Szolgáltató e-mail címére 30 munkanapon belül.
 6. Elállás esetén, a Szolgáltató követelheti a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárainak megtérítését.
  1. Amennyiben a Vásárló több azonos terméket vásárolt meg, és közülük többet is felbontott, úgy a Szolgáltató csak azoknak a terméknek az árát tudja visszatéríteni, amelyeket a Vásárló nem bontott fel. Több azonos termék vásárlása esetén a Szolgáltató kizárólag 1 darab termék árát tudja visszatéríteni.
  2. A Szolgáltató a termék árának visszatérítése előtt, megvizsgálja a felbontott termékben lévő tartalmat, így például kapszulák és tabletták esetén a kapszulákat, folyadékok, porok esetén a folyadékot illetve port.
   A Szolgáltatónak jogában áll visszatérítés előtt információt kérni a termék előállítójától (import termék esetén az importot végző cégtől), az adott termék minőségével, állagával, színével, illatával kapcsolatban.
   Amennyiben megállapítható, hogy a Vásárló által visszatéríteni kívánt (már felbontott) dobozban lévő tényleges termék (kapszula, folyadék, por, tabletta stb). ki lett cserélve, azaz nem azonos azzal, mint amit a termék gyártója előállít, úgy a vételárat a Szolgáltató nem köteles visszaszolgáltatni, jogában áll a többi termék árának visszatérítését is elutasítani.

V. Hibás árucikk

Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt a Szolgáltató díjmentesen kicseréli. A sérült árucikket a Vásárló a kiszállító futár jelenlétében felvett jegyzőkönyvvel tudja igazolni. Kérjük minden esetben ellenőrízze csomagját a futártól történő átvételkor, és amennyiben sérült árucikkre bukkan a futár jelenlétében vegyen fel egy jegyzőkönyvet.
Amennyiben a cserére nincs mód, a vásárló választása szerint árengedményt kaphat, elállhat a vásárlástól vagy egy hasonló árkategóriában lévő termékre kérheti a cseréjét a Szolgáltatótól. Műszaki cikkek esetén, lehetősége van a hibás árúcikk javításának kérésére is.

VI. Adatok pontossága

A Szolgáltató megtesz mindent azért, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. A Felhasználó vásárlásával egy időben tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Webhelyen publikált termékleírások, termékképek és egyéb ismertető anyagok, nem minősülnek részletes terméktájékoztatónak. A Vásárló a felhasználás előtt, gondosan elolvassa a csomagoláson található tájékoztatót, használati utasítást.

VII. A Regisztrált Felhasználó és a Megrendelő felelőssége

A Regisztrált Felhasználó teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan rendelésért és egyéb tranzakcióért, amelynek során a jelszava felhasználásra került. Erre való tekintettel kérjük, gondoskodjon jelszava megfelelő titokban tartásáról. A Regisztrált Felhasználó ezen felelőssége nem áll fenn, ha jelszava saját hibáján kívül került illetéktelen személy(ek)hez. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a rendelés nem teljesítéséből, késésből, a szolgáltatás leállásából eredő, és/vagy az esetleges üzleti vagy magántermészetű információk elvesztéséből vagy egyéb anyagi veszteségből fakadó károkért.

Amennyiben a Regisztrált Felhasználó banki utalást jelöl meg fizetési módként és az összeget 15 munkanapon belül nem utalja át a Szolgáltató számlájára, a Szolgáltató a Regisztrált Felhasználó rendelését és magát a Felhasználót is törlheti a webhelyről
A Szolgáltatónak jogában áll abban azon esetben is törölni egy Regisztrált felhasználót, amennyiben egy megrendelt csomagot nem vesz át.

VIII. Rendelés menete

 1. A megvásárolni kívánt terméket a megrendelő űrlapban tudja kiválasztani.
 2. A megjelenő oldalon kiválaszthatja az egyes termékekből kívánt mennyiséget, az oldal alján pedig kiválaszthatja a fizetési módot és a szállítási címet, ahová a termékeket kéri kiszállítani.
 3. A Megrendelem a termékeket gombra kattintva, befejezheti a rendelést.
 4. Az oldalon nem kell regisztrálni megrendelés rögzítéséhez.
 5. A megrendelés akkor sikeres, amennyiben a Megrendelem a Termékeket gomb megnyomását követően, megjelenik a Sikeres Vásárlás főcímmel rendelkező oldal.
 6. A beérkezett megrendelését e-mailben minden esetben visszaigazoljuk, illetve egyeztetjük az adatokat!
 7. Telefonon és e-mailben is feladhatja a megrendelését. Mindkét esetben írja le / mondja be, a megrendelni kívánt termékek neveit, darabszámát, a szállítási és a számlázási címet.

IX. Fizetés és Szállítás

A webhelyban a Vásárlónak lehetősége van a termékek ellenértékét, tetszése szerint a következő módok valamelyikével kiegyenlíteni:

  • Utánvétes fizetéssel: készpénzzel fizetve közvetlenül a futárnak.
  • Banki utalással: előre átutalva a rendelés összértékét a Szolgáltató bankszámlájára.
  • PayPal-on keresztül: PayPal fiókkal vagy bankkártyával.
  • Barion rendszeren keresztül: bankkártyával.

A Szolgáltató bankkártya adatokat saját adatbázisában nem tárol el, a bankkártya adatok megadása minden esetben egy harmadik fél online felületén kerül megadásra, így ide vonatkozó felelőssége a Szolgáltatónak soha nem lehet. 

A szállítási idő a vásárlást követően maximum 3 munkanap. A Szolgáltató törekszik a lehető leggyorsabban kiszállítani a terméket. Az adott napon megrendelt termék 1 munkanapon belül általában már úton van.
A csomagokat az MPL futárszolgálat szállítja ki Budapesten kívüli településekre. A budapesti megrendelések 90%-át a Szolgáltató saját futárja juttatja el a Megrendelőhöz.

Amennyiben egy termék nincsen raktáron, a 3 munkanapos kiszállítást a Szolgáltató nem tudja garantálni, így ilyen esetben a Szolgáltató e-mailben vagy telefonon megkeresi a Vásárlót, egyeztetés céljából.

A Utánvétes fizetés esetén a megrendelt termékek összértékét és a szállítási díjat, a Csomag átvételekor a futárnak fizeti a Vásárló. Bankkártyás fizetés vagy banki utalás esetén a tranzakció a Csomag Vásárlóhoz történő kiszállítását megelőzően történik. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője, minden költséget tartalmaz. A számlát a csomag tartalmazza.

A szállítási díj, 20.000 forint alatt 1.300 forint, felette 0 forint.

Az Utánvét összege: amennyiben a csomag átvételekor fizeti ki a termékeket, 400 ft az utánvét összege, melyet a szállítási díjhoz számolunk.

GLS Futárszolgálat / GLS pont

Csomagjaink nagy részét a GLS futárszolgálattal küldjük. Kapni fog értesítést a csomagról, a kiszállító futár hívni fogja.

MPL / POSTAPONT futárszolgálat Szállító

Amennyiben helyesen tölti ki az e-mail címet a rendelés során, a csomag feladásának napján e-mailt fog kapni. Az e-mail tartalmazza a csomag RAG számát. Amennyiben információt szeretne kérni a csomagról, úgy a RAG szám megadásával érdeklődhet az MPL ügyfélszolgálatánál: +36 40 / 31 32 33

Amennyiben a rendelés során megad mobiltelefonszámot, úgy a kiszállítás napján a reggeli órákban, SMS-t fog kapni az MPL-től, melyben jelzik a csomag adott napi érkezését.

X. Át nem vett csomagok

A Szolgáltató által megbízott Szállító 2 alkalommal kísérli meg a csomag kiszállítását a Vásárlónak, Megrendelőnek. Továbbá a Szállító rendelkezik a Vásárló által megadott telefonos elérhetőséggel, így amennyiben a Vásárló nem tartózkodik az általa megadott szállítási címen, megkísérli őt telefonon elérni, a csomag átadásához.

Amennyiben a Szállító kiszállítási kísérletei illetve a telefonos elérés sem vezet sikerrel, úgy a Szállító a csomagot visszajuttatja a Szolgáltatónak. Amennyiben a Megrendelő Utánvétes fizetéssel kívánta a termékek árát rendezni, úgy ha a kiszállítási kísérletek nem eredményeznek Csomag átvételt, a Szolgáltató a Vásárlónak kiszámlázza az 1200 forintos szállítási, csomagolási és értesítési díjat. A Vásárló köteles ilyen esetben a Szállítási díjat abban az esetben is megfizetni, amennyiben a számlán nem szerepel Szállítási díj, azaz a szállítás költségeit a Szolgáltató beépítette a termékek árába.

XI. Adatkezelés

Az webhely használata során a Szolgáltató részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az az alvállalkozója (pl: Futárszolgálat), mivel ilyen esetben a megrendelés kézbesítéséhez szükséges.

A webhely böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb).Ezen adatokat Szolgáltató kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.

A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Az Cookie-k engedélyezésének hiányában, a webhely nem működik 100%-osan.
Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak.
A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített  adatokat a Szolgáltató mindaddig rögzíti, amíg a Felhasználó nem kéri azok törlését. Az oldal használatához javascript és flash lejátszó is szükséges. Lásd további Adatvédelmi információk, az XIV pontban.

XII. Elektronikus üzenetek

A Szolgáltató jogosult a Felhasználó részére hírlevelet vagy egyéb reklám levelet küldeni.
A küldött elektronikus üzenetekben a Felhasználónak a Leiratkozás hivatkozásra való kattintással, lehetősége van a további üzenetek küldésének a leállítására. Amennyiben az elektronikus üzenetben lévő Leiratkozás hivatkozás nem működik, úgy a leiratkozást írásban is kérheti, az Elektronikus ügyfélszolgálat e-mail címre küldött üzenettel.

XIII. Rendelés módosítás, törlés, adatbeviteli hibák

A Megrendelőnek lehetősége van a rendelés feladása után a rendelésben megadott adatok módosítására, törlésére. A Megrendelő a rendelés módosítását, a megrendelői adatok pontosítását vagy törlését, az Elektronikus ügyfélszolgálat e-mail címre küldött üzenettel vagy telefonon a  (+36 70) 7733 170 számon teheti meg. Amennyiben e-mailben módosítja megrendelését, úgy a Szolgáltató visszaigazoló e-mailt küld a Megrendelés módosításáról.

XIV. Adatvédelem

 1. 1.      Cookie: Az anonim látogatóazonosítók (cookie-k, sütik) olyan fájlok vagy információdarabok, amelyek a számítógépen (vagy más internetképes készüléken, mint okostelefon vagy táblagép) tárolódnak, amikor a felhasználók meglátogatják a weboldalakat. Egy süti általában tartalmazza a webhely nevét, ahonnan az jött, a saját „élettartamát” (vagyis, hogy milyen hosszan marad a Felhasználó készülékén) és az értékét, ami általában egy véletlenszerűen generált egyedi szám.

Szolgáltató a sütiket arra használja, hogy a későbbiekben jobban testre tudja szabni a webhelyen a termékeit az érdeklődéseknek és igényeknek megfelelően, így könnyebb legyen az oldal használata a felhasználók részére. A sütik segítenek felgyorsítani a jövőbeni tevékenységét a Felhasználónak és jobbá tenni az élményt oldalaink használata közben. A sütik anonim, összesített statisztika készítésére is alkalmasak, így Szolgáltató jobban megértheti, hogy az emberek hogyan használják az oldalait és így javítani tud azok struktúráján és tartalmán.

Az időtartamuk szempontjából megkülönböztetünk úgynevezett munkamenet sütiket és állandó sütiket. A munkamenet sütik ideiglenesek, azaz addig maradnak a készülékeden, amíg Felhasználó el nem hagyja a weboldalt. Az állandó sütik sokkal tovább maradnak a készülékeken, előfordulhat, hogy egészen addig, amíg Felhasználó manuálisan ki nem törli őket.

Szolgáltató webhelyén használt sütik az alábbi kategóriákba sorolhatóak:

Szükséges: ezek a sütik segítik a weboldalt használhatóvá tenni olyan alapvető funkciók lehetővé tételével, mint az oldal navigáció. A honlap nem tud megfelelően működni ezen sütik nélkül, így ezek elfogadása kötelező.

Preferenciák: Ezek a sütik lehetővé teszik a weboldal számára, hogy emlékezzen olyan információkra, amelyek megváltoztatják a webhely viselkedését vagy megjelenését, például a használt nyelv vagy régió. Ezen sütik elfogadása opcionális.

Statisztikai: ezek a sütik segítenek a webhely tulajdonosainak megérteni, hogy a látogatók miként használják a weboldalt, azáltal, hogy névtelenül gyűjt és jelent információkat. Ezen sütik elfogadása opcionális.

Marketing: Ezeket a sütiket a weboldal látogatóinak nyomon követésére használják. A cél az, hogy olyan hirdetések jelenjenek meg, amelyek relevánsak és az adott látogató számára érdekesek, és ezáltal értékesebbek a megjelenítők és harmadik fél hirdetők számára. Ezen sütik elfogadása opcionális.

 1. 2.      Profilalkotás: Profilalkotásnak nevezik a természetes személyekre vonatkozó személyes jellemzők bármilyen automatizált személyes adatok kezelése keretében történő kiértékelését, különösen az érintett személyes preferenciáira vagy érdeklődési körökre, tartózkodási helyére vagy mozgására vonatkozó jellemzők elemzésére és előrejelzésére.

A profilalkotás segítségével Szolgáltató célzott, személyre szabott ajánlatokat, üzeneteket tud küldeni Felhasználó részére, a korábbi rendelései és online viselkedése alapján.

A profilalkotáshoz szükséges adatok az alábbi tevékenységekkel juthatnak a Szolgáltatóhoz:

Űrlapok kitöltése: név, e-mail cím, születési dátum, cél (milyen problémára keres megoldást? stb.).

Weboldalas illetve telefonos vásárlás során: vásárlási adatok (mit, mikor, mennyiért, honnan, fizetési mód).

Weboldalon való böngészés, viselkedés: oldalhasználat (a látogatott oldal termékoldal, kategória oldal, kosártartalom, keresés).

 1. 3.      A kezelt személyes adatok:
  a) az érintettől gyűjtött: név, e-mail cím, számlázási cím adat, szállítási, telefonszám, vásárlási adatok, IP cím és böngésző (amiről a vásárlás érkezett), problémák amelyekre a megoldást keresi.
  b) nem az érintettől gyűjtött, származtatott adatok: kedvenc termékek, legutolsó webes látogatás ideje és időtartama, eddigi vásárlások száma.
  c) ezen felül vannak egyéb adatok, amikre a Szolgáltató szűrni tud és az alapján szegmenseket létrehozni: e-mailekkel kapcsolatos interakció (nyitás/kattintás/affinitás e-mail kategóriákra, milyen eszközről, melyik városból kattintott/nyitott), felhasználó vásárlási életciklusa, vásárlói státusz (költés alapján), átlagos költés.
 2. 4.      Az adatkezelés célja: termék házhozszállításának lebonyolítása, személyre szabott ajánlatok, üzenetek küldése és hirdetések megjelenítése korábbi felhasználók számára a Facebook-on, valamint a Google-on.
 3. 5.      Az adatkezelés jogalapja:

a) Cookie: az érintett önkéntes hozzájárulása. Az adatfeldolgozó a profilalkotáshoz a marketing sütiket használja, így a profilalkotáshoz való hozzájárulás, illetve hozzá nem járulás a Cookie szabályzat elfogadása során a marketing sütik használatához való hozzájárulás megadásával vagy meg nem adásával fejezhető ki. A Cookie szabályzatot lásd az 1. pontban.
b) E-mail cím: a Szolgáltató jogos érdeke (közvetlen üzletszerzés). A felhasználó e-mail címe a hírlevélre feliratkozás során, a feliratkozó hozzájárulása alapján kerül a Szolgáltatóhoz. Vagyis az Adatkezelő az adatgyűjtés céljától (hírlevél küldés) eltérő célból (remarketing) is kezeli a megadott e-mail címet.

 1. 6.      Google és Facebook: a Szolgáltató illetékes munkatársai, adatfeldolgozóként a Facebook Ireland Ltd. (címe: 4 Grand Canal square, Grand Canal Harbour, D2 Dublin, Ireland; Facebook Ads), valamint a Google Inc. (címe: 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, California 94043, USA) (Google AdWords), akik, mint adatfeldolgozók, a hirdetést megjelenítik azon látogatók számára, akik jártak az oldalon, és a Facebook vagy Google felületén engedélyezték a személyre szabott hirdetések megjelenítését. Az USA-val az Európai Unió megfelelőségi határozattal rendelkezik.
 2. 7.      Google: Szolgáltató a Google Inc. Google Analytics, Google AdSense és Google AdMob szolgáltatását több weboldala és alkalmazása keretében használja. A Google Analitycs cookie-kat használ abból a célból, hogy segítse az adott honlap használatának elemzését. A Google AdSense és AdMob cookie-t helyez el és web beacont (web jelző) használ információgyűjtés céljából. A cookie által tárolt információkat (beleértve a Felhasználó IP-címét) a Google Inc. egyesült államokbeli szerverein tárolja. A Google Inc. átadhatja a gyűjtött információkat harmadik felek részére, amennyiben ezt törvény írja elő, vagy az adott harmadik felek a Google Inc. megbízásából feldolgozzák az információkat. A Google Inc. a Google AdSense és a Google Adwords remarketing keretében olyan, a látogatókat nyomon követő cookie-kat helyez el a Felhasználók készülékén, amelyek a látogatók online magatartását figyelik, és amelyek alapján a Google Inc. a felhasználói magatartáson, érdeklődési körön alapuló reklámot tesz számukra elérhetővé más weboldalakon. A nyomon követő cookie lehetővé teszi a Google Inc. számára a honlaplátogató azonosítását egyéb weboldalakon is. A Google Inc. „Adatvédelmi irányelvei” a http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/ honlapon érhető el. A Google Inc. weboldalán a Google Inc. adatokkal kapcsolatos tevékenységéről és a cookie-k letiltásáról, a hirdetések személyre szabásáról további hasznos információk találhatóak: http://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/ads/.
 3. 8.      Provely: Szolgáltató a Digital Kickstart (DK) (www.provely.io) szolgáltatásait több weboldala is alkalmazza. A DK „Adatvécdelmi irányelvei” a https://digitalkickstart.com/privacy-policy/ honlapon érhetők el. A DK részére átadásra kerülnek a Szolgáltató weboldalaink rögzített vásárlók neve és ip címe. Ezen adatok alapján, Szolgáltató weboldalaink megjelenítésre kerülnek más felhasználók részére, a legutóbbi vásárlók név illetve település adatai.
  DK  adatbázisában 20 napig kerülnek megőrzésre ezen adatok, majd később törlődnek.
 4. 9.      Hírlevél leiratkozás: A reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkereséshez adott hozzájárulás az elektronikus levél alján található link útján vagy az info@vevoszolgalat.net email címre írt üzenetben vonható vissza. Visszavonás esetén, Szolgáltató a Felhasználó minden adatát törli hírlevél adatbázisából.
 5. 10.   Az adatkezelés időtartama: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig. Annak biztosítása érdekében, hogy a személyes adatok tárolása a szükséges időtartamra korlátozódjon, az adatkezelő a hozzájárulás visszavonása nélkül is törli a személyes adatokat azok megadásától számított 3 év elteltével.
 6. 11.   Remarketing: a remarketing lehetővé teszi, hogy a Szolgálató hirdetéseket jelenítsen meg olyan személyeknek, akik korábban már meglátogatták a honlapját, illetve megadták az e-mail címüket. Az adatkezelés időtartama: az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok remarketing célból történő kezelése ellen. Amennyiben a felhasználó a hírlevélküldéshez adott hozzájárulását visszavonja (amire bármikor jogosult), úgy adatainak remarketing célú kezelése is megszűnik. Annak biztosítása érdekében, hogy a személyes adatok tárolása a szükséges időtartamra korlátozódjon, az adatkezelő tiltakozás, hozzájárulás visszavonás benyújtása nélkül is törli a személyes adatokat az utolsó hírlevél megnyitástól számított 2 év elteltével.
 7. 12.   Hírlevél feliratkozás: A weboldalon valamint az Adatkezelő által megalkotott egyéb, erre rendszeresített online és offline felületen lehetőség van feliratkozni (pl: Betegségek megadása, amelyekre a megoldást keresi a Felhasználó) az Adatkezelő személyre szabott hírlevél szolgáltatására, amennyiben Felhasználó elmúlt 18 éves. A feliratkozáshoz önkéntesen és kifejezetten hozzá kell járuln ahhoz, hogy az adatkezelő hírlevelet küldjön Felhasználó részére. Az Adatkezelő csak az itt meghatározott személyes adatokat használja fel hírlevélküldés céljából.

Adatkezelő: a Szolgáltató.

Kezelt adatok köre: a kKötelezően megadandó adatok: név, email cím, illetve az Adatkezelő által minden esetben kezelt adatok: feliratkozás dátuma, feliratkozás IP címe, feliratkozás megerősítésének időpontja, megerősítés IP címe, hírlevél megnyitások, hírlevelekben található linkekre történő kattintás.

Önkéntesen megadható adatok: a jobb felhasználói élményért, a személyesebb tartalmú hírlevelekért önkéntesen megadható adatok: születési dátum, nem és a forgalmazott termékeinken keresztül elérni kívánt célok. A jobb felhasználói élményért, a személyesebb tartalmú hírlevelekért származtatott adatok: a weboldal adatvédelmének elfogadásával, sütik bekapcsolásával megszerzett adatok. Amennyiben Felhasználó nem adja meg a nemét, a rendszer a keresztnév alapján megpróbálja kitalálni azt.
Adatkezelés célja és a személyre szabás: az Adatkezelő a személyes adataidat személyre szabott hírlevél küldése érdekében kezeli. Így az Adatkezelő ajánlatokról, szolgáltatásokról, akciókról, promóciókról, nyereményjátékokról valamint egyéb hasznos tartalmakról, termékismertetőkről, programokról reklámüzenet formájában küld értesítést. Annak érdekében, hogy a Felhasználó számára a legérdekesebb tartalmakat, a hozzá legjobban illő ajánlatokat kapja és így a lehető legkevesebb feleslegesnek ítélt tartalommal zavarja, Szolgáltató törekszünk hírleveleink személyre szabására.

Adatkezelés időtartama: Adatkezelő, Felhasználó fenti személyes adatait, az adatkezelés céljának fennállása alatt kezeli. Amennyiben Felhasználó visszvonja a személyes adatok kezeléséhez adott hozzájárulását, az Adatkezelő haladéktalanul és véglegesen megszünteti adatai kezelését.

Adatfeldolgozó 1: Az Adatkezelő szolgáltatásokat vesz igénybe a hírlevélrendszer professzionális működtetéséhez. Salesautopilot hírlevélküldő rendszer: a www.salesoutopilot.hu weblapokon, illetve az Adatkezelő üzleti partnereinek honlapjain történő hírlevél feliratkozás esetén az alábbi adatokat rögzítik: név, e-mail cím, feliratkozás dátuma, feliratkozás IP címe, feliratkozás megerősítésének időpontja, megerősítés IP címe, hírlevél megnyitások, hírlevelekben található linkekre történő kattintás, vásárlások mértéke és értéke, utoljára megvásárolt termékek, a legtöbbet megvásárolt termékek.

Adatfeldolgozó 1 adatai: SalesAutopilot Kft. (székhelye: 1024 Budapest, Margit krt. 31-33, félemelet 4-5., Adószám: 25743500-2-41) Link

Adatfeldolgozó 2: Az Adatkezelő szervereit megbízott cég üzemelteti és felmerülő probléma esetén karbantartja.

Adatfeldolgozó 2 adatai: Cégnév:MediaCenter Hungary Kft. (Postai cím: 6001 Kecskemét, Pf. 588. - Székhely cím:6000 Kecskemét, Sosztakovics u. 3. II/6), telefon: 76 / 575-023 - e-mail cím: mediacenter@mediacenter.hu.)

Adattovábbítás: Adatkezelő a hírlevélre feliratkozók email címét továbbítja a Google, valamint a Facebook felé hirdetési célból. Adattovábbítás az EU-n kívül kizárólag Kanadába és az USA-ba történik, melyek olyan tagállamok, amelyekkel az Európai Unió megfelelőségi határozattal rendelkezik. Az Adatkezelő nemzetközi szervezet számára nem továbbít semmilyen adatot.

Adatkezelés jogalapja: Hírlevélre történő feliratkozás során Felhasználó hozzájárul, hogy az Adatkezelő a személyes adataidat a jelen Tájékoztatóban írtak szerint kezelje. A személyes adatok kezelése a jelen tájékoztatás ismeretében adott önkéntes és kifejezett hozzájáruláson alapul. Felhasználó hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni, azonban a visszavonást megelőző adatkezelés jogszerűségét az nem érinti.

Adatkezelés jogszerűsége: Adatkezelő az adatkezelés jogszerűségének alátámasztásáról nyilvántartást vezet, melyben rögzíti az adatkezelés során használt email címekhez tartozó kifejezett és önkéntes hozzájárulásának megtételének időpontját, felületét, IP címét. Adatkezelő a nyilvántartásból az inkatív email címeket és az azokhoz tartozó adatokat az utolsó hírlevél megnyitásától számított 2 év elteltével törli.

Tájékoztatás adatkezelésről: Felhasználó jogosult tájékoztatást kérni személyes adatairól a feltüntetett kapcsolattartási módok bármelyikén. Ilyen igény bejelentése esetén Adatkezelő tájékoztatja a kezelt személyes adatokról. Jogosult továbbá arra is, hogy a kezelt adatok kijavítását kérje, valamint arra, hogy a róla hírlevélküldéssel kapcsolatban kezelt személyes adatait hordozható formában elkérje az Adatkezelőtől.

Adatkezelés megszüntetése: Felhasználó, a hírlevelekről a levelek alján található „Leiratkozás” hivatkozásra kattintva tud leiratkozni a hírlevélről.

Emellett írásban az Adatkezelő fent megjelölt kapcsolattartási email címén, vagy postai úton valamint a megadott telefonszámon jegyzőkönyvben rögzített bejelentéssel kérheti az adatkezelés megszüntetését, vagy tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen.

 1. 13.   Egyéb tudnivalók az adatkezelésről: e tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. Tájékoztatjuk a Webhely látogatóit, hogy a bíróság, az ügyészség, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az Adatkezelőt.

Az Adatkezelő a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

 1. 14.  A Honlap látogatók, felhasználók adatkezeléssel kapcsolatos jogai

Felhasználó ingyenes tájékoztatást kérhet személyes adatainak kezelésének részleteiről, valamint kérheti adatainak helyesbítését, törlését, kezelésének korlátozását és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen. A kérelmeket a Szolgáltató elérhetőségein lehet benyújtani.

Az Adatkezelő minden olyan címzettet (adatfeldolgozót) tájékoztat a helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölte, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Kérésedre tájékoztatunk e címzettekről.

Az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztat az alábbi a)-f) pontok szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az Adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja Felhasználót.

Ha Felhasználó elektronikus úton nyújta be a kérelmet, a tájékoztatást az Adatkezelő elektronikus úton adja meg, kivéve, ha azt Felhasználó másként kéri.

Ha az Adatkezelő nem tesz intézkedéseket a Felhasználó kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja Felhsználót az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál és élhet bírósági jogorvoslati joggal.

 1. a)      Hozzáférési jog: Felhasználó jogosult visszajelzést kérni az Adatkezelőtől arról, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés célja, az érintett személyes adatok kategóriái, adatfeldolgozók, adatkezelés időtartama, illetve ha az adatokat az Adatkezelő nem a Felhasználótól kapta, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információt.
 2. b)      Helyesbítéshez való jog: Felhasználó jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, Felhasználó jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok kiegészítését.
 3. c)      Törléshez való jog („elfeledtetéshez való jog”): Felhasználó jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték.
 4. d)      Tiltakozáshoz való jog: Felhasználó jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon személyes adataidnak az Adatkezelő jogos érdekén alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek a Felhasználó érdekeivel,jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Felhasználó jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.
 5. e)      Adatkezelés korlátozásához való jog: Felhasználó jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha vitatja a személyes adatok pontosságát, ha az adatkezelés jogellenes, ha az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, vagy ha tiltakozik az adatkezelés ellen.
  Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak a Felhasználó hozzájárulásoddal vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.
 6. f)        Adathordozhatósághoz való jog: ha az adatkezelés hozzájáruláson vagy szerződésen, szerződés teljesítése érdekében alapul és az adatkezelés automatizált módon történik, Felhasználó jogosult  arra, hogy a rá vonatkozó, általa megadott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az Adatkezelő.

XV. Egyéb rendelkezések

 1. A Szolgáltató rendszere a Felhasználó aktivitásáról adatokat gyűjthet amelyek nem kapcsolhatóak össze a Felhasználó által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.
 2. A Szolgáltató adatokat gyűjt a Felhasználó Webhelyen folytatott tevékenységéről, viselkedéséről. Ezeket az adatokat a Szolgáltató a Felhasználók pontosabb és célirányosabb kiszolgálása érdekében végzi. A Szolgáltató információt kérhet a Felhasználtól vásárlási szokásainak megismerése céljából, melyre a Felhasználó nem kötelesek válaszolni.
 3. A Szolgáltató nem köteles ellenőrizni, hogy a Felhasználó által a regisztrációkor illetőleg egyébként a hozzájárulás megadásakor megadott adatok valósak illetőleg helytállóak. Amennyiben a Felhasználó pontatlan vagy hibás adatokat ad meg, úgy a Szolgáltatónak jogában áll korlátozni a Felhasználót a Webhely hozzáféréséshez..
 4. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a termékképekből fakadó félreértések miatt.
 5. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a termékismertetőkből fakadó félreértések miatt.
 6. A Szolgáltató fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a Megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor.
 7. A webhely megrendeléseinek kiszállításához, az MPL futárszolgálat a partner. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-16 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű munkahelyi címet megadni, vagy olyan címet, ahol ebben az időszakban tartózkodik. A futárszolgálat 2 alkalommal kézbesítést kísérel meg, ha ez nem sikerül a Csomagot a címhez tartozó postahivatalban helyezi el 5 napra, ahol a Csomag átvehető. Amennyiben ezen 5 napon belül sem kerül a Csomag átvételre, az MPL futárszolgálat visszaszállítja a csomagot a Szolgáltatóhoz. Ezt követően a Szolgáltató az XII. pont szerint jár el.
 8. Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak. Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a Vásárlóra terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!
 9. A Szolgáltató magára és az általa üzemeltetett webhelyre nézve követendőnek tekinti a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének etikai kódexét.
 10. Fogyasztói panaszügyintézés írásban történik, az Elektronikus ügyfélszolgálat e-mail címen.
 11. A felhasználó adatait a Szolgáltató nem iktatja.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben az EU-s törvények és a magyar polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A webhely oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Mannavita.hu általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Jelen Szerződési Feltételek az alábbi dátumtól megszűnésig érvényesek: Kelt: 2018. 05. 25.

Utolsó módosítás: Budapest, 2022.01.12.