ClickCease
Izület és porc támogatás Kurkumával

A kurkumin Gyulladás csökkentő hatásai

A kurkuma a gyömbérfélék családjába tartozó lágyszárú, évelő növény. Nagyon hasonlít külsőleg a gyömbérre, erre utal a „sárga gyömbér” elnevezés. Íze is hasonló: kissé csípős, kesernyés.Élénksárga színe miatt a kurkumát „indiai sáfránynak” is nevezik.

Ázsia Déli-részén őshonos, manapság főleg Indiában termelik. A térségben a kurkuma nagy becsben tartott fűszer- és gyógynövény is egyben. 

Előbbit igazolván, a kurkuma mindenképpen említést érdemel, hogy az indiai konyha alapfűszerének a curry-nek az alapanyaga, de alapvető összetevője a csípős fűszer mustárnak, az angol eredetű, híres Worchester-szósznak.

A kurkumát a gasztronómiában sajátos aromája, sárga festék színe miatt levesek, tésztafélék ízesítésére és színezésére, illetve étvágy gerjesztőként is használják.

A kurkuma különösen az ízületi gyulladásoknál, reumás panaszoknál eredményes, fő hatóanyaga, a kurkumin segít csökkenti a gyulladásokat és enyhíteni a gyulladással együtt járó kellemetlen tüneteket, fájdalmat.

...

A kurkuma fő hatóanyaga a kurkumin

A kurkumin egy polifenol  vegyület, a kurkuma aktív hatóanyaga, mely a növény gyökérben fordul elő. A kurkumin lényegében egy színanyag is, a gyökér jellegzetes sárga színét adja.

Mint polifenol vegyület, a kurumin antioxidáns hatású, ugyanakkor igazolták gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságát is. Gátolja a gyulladáskeltő leukotriének képződését, illetve immunstimuláló, ezen belül antivirális és antibakteriális hatású. Vízhajtóként támogatja a veseműködést is.

A kurkuminnak köszönhetően került igazán előtérbe maga a kurkuma is, mint ízületi gyulladásokat, porckopást, reumás panaszokat enyhíteni képes gyógynövény. Az ízületek és porcok egészségét támogató hatások legnagyobb részben a kurkuminnak tulajdoníthatóak.[01.]

A kurkuma az ízületeket érintő gyulladásos folyamatokra hatékony gyógyír. Egy klinikai (randomizált, kettősvak) vizsgálatban a gyulladáscsökkentésre alkalmazott gyógyszerek hatásait vetették össze a kurkuma hatásaival, reumás ízületi gyulladásban szenvedők körében. Az eredmények szerint a kurkuma hatékonyan vett részt a reggel jelentkező ízületi merevség oldásában, az ízületi ödéma csökkentésében, a fizikai terhelhetőség fokozásában. (Deodhar et al, 1980). [02.]

A kurkuma jótékony betegségmegelőző, gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén méltó étrend-kiegészítője lehet a mindennapoknak, mind az enyhe mind a komolyabb ízületi fájdalmak fennállta esetén.Egészségesebb porcok és ízületek a kurkumával

A kurkuma segít a gyulladásos tünetek csökkentésében, csökkenti a gyulladást az ízületekben és izmokban. Hozzájárul az ízületek rugalmasságához, segít fenntartania csontok, ízületek egészségét. E-vitamin tartalmával hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

A kurkumin molekuláris szinten fejti ki pozitív hatásait, méghozzá úgy, hogy nem vált ki kellemetlen mellékhatásokat. Ez is az egyik oka annak, hogy a kínai gyógyításban és az indiai ajurvédikus orvoslásban is alkalmazták a kurkumát az ízületi gyulladások terápiájában.

A kurkumin képes gátolni a gyulladásokat és fájdalmakat okozó fehérjék termelését a szervezetben. A kurkuminnal lefolytatott kutatások során a kezelt csoportokban szignifikánsan jobban csökkentek a gyulladás tünetei, mint bármilyen egyéb kezelésben részesülő kontrollcsoport esetén. A vérkép alapján is egyértelműen csökkent a gyulladás mértéke, illetve jelentősen csökkent, sok esetben teljesen meg is szűnt az ízületi porc károsodása is.

A kurkumin egyik legfontosabb hatása, hogy gátolja a ciklooxigenáz-2 enzimet (COX-2), ami felelőssé tehető az ízületeknél lévő gyulladásos állapotok létrejöttéért. A kurkumin képes gátolni annak a 3 fő enzimnek a működését, amik a porcok bomlását okozzák, s ezáltal ízületi fájdalmakat váltanak ki. [03.]

Kutatások során az is igazolást nyert, hogy a kurkuma erősíti is a porcokat, valamint szerepet játszik a kollagén képződésében, ami nélkülözhetetlen a porcok egészségéhez, mivel a porcok 67%-ban kollagénből épülnek fel.

Zöldkagyló kivonat kapszula

Miért érdemes a kurkumát alkalmazni?

 • erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonsága erősíti az immunrendszert, betegségmegelőző hatású,
 • hozzájárul az ízületi gyulladások és a reumás panaszok enyhítéséhez,
 • természetes úton kezeli az emésztési és gyomorpanaszokat,
 • támogatja a máj és a vese méregtelenítő munkáját,
 • segíti az ideális koleszterinszint fenntartását,
 • hozzájárulhat az érrendszer egészségének fenntartásához, a szívproblémák, az infarktus, a trombózis megelőzéséhez.


Zöldkagyló kivonat kapszula vásárlás

Zöldkagyló, Kurkumin, Boswellia és Ördögcsáklya koncentrált hatóanyag tartalma.

Ízületi és porc panaszok vannak? Az Arthro4 segít.


Az Arthro4 Önnek ajánlott ha:

Fáj a háta, térde, válla, lába, karja
Porckopása van
Reumás fájdalmai vannak
Rendszeresen mozog, sportol
60 év felett van
Köszvényes fájdalmai vannak

Az Arthro4 az egész szervezetre kifejti a hatásait. A szedésének hatására javul a porcok egészsége, csökken a fájdalom, mérséklődik a gyulladás és könnyedebb lesz a mozgás.

Tovább a Webáruházba

Arthro4

Izület + porc komplex

 • Porcerősítő zöldkagyló kapszula
 • Arthro4 porcerősítő kapszula
 • Térd és porcerősítő zöldkagyló kapszula
 • Új-Zélandi zöldkagyló kivonat gyógynövényekkel
 • Arthro4, ízületi gyulladásra természetes gyógyszer
 • Porcerősítő és ízületi gyulladás csökkentő
 • Zöldkagyló kapszula ízületi fájdalom ellen
 • Zöldkagyló kivonat kapszula vásárlás
 • Arthro4 zöldkagyló 1 darab rendelés
 • Arthro4 porcerősítő kapszula
Arthro4 porcerősítő komplex, 120db
(1278 Vélemény alapján, 2014 óta)

1 db = 10.721 ft 3 db = 27.321 ft (-15%)

Javasolt alkalmazási mód: naponta 2 alkalommal, fogyasszon el 2 kapszulát étkezés közben vagy étkezés után. Magas zsír tartalmú ételekkel fogyasztva, a hatóanyagok felszívódása tovább javítható.
A Napi adag növelhető napi 3 x 3 kapszula mennyiségig. Gyulladás csökkentő gyógyszerekkel szedhető egy időben.