ClickCease
Új-Zélandi Zöldkagyló kivont

A zöldkagyló hatásai az ízületekre és a porcokra

A zöldkagyló vagy zöldajkú kagyló (Perna canaliculus) az Új-Zélandot körülvevő vizekből származik, és a legnagyobb számban megtalálható kagylófajta a világon. Nevét kinézetéről kapta, amely a két kagylóhéj találkozásánál zöld színű, ezek pedig két zöld ajakra emlékeztetnek. 

Tetszetős külseje mellett a zöldkagylót tápanyag sűrűsége miatt csodálják, ugyanis gazdag ásványi anyagokban, esszenciális aminosavakban, glikoproteinekben, valamint Omega-3 EPA és DHA zsírsavakban, amelyek a szervezetre gyakorolt széleskörű jótékony hatásukról ismertek. 

A kagylótenyésztés során egyetlen egy zöldkagyló napi 300 liter, kristály tisztaságú tengervizet képes átszűrni! Ennek következtében a zöldkagyló húsa igazán gazdag lesz biológiailag aktív anyagokban, pl. antioxidánsokban, vitaminokban (pl. C, D, E), ásványi anyagokban és nyomelemekben (pl. mangán, cink). 

Ebben a cikkben alaposabban megvizsgáljuk a zöldkagyló tudományos hátterét, hogy Önnek biztosan elég információt nyújthassunk ahhoz, hogy eldönthesse, szeretné-e beépíteni étrendjébe.

...

A zöldkagyló előnyei

Közel 60 évvel ezelőtt részletes kutatásoknak kezdték alávetni a zöldkagylót. Amerikai tudósok megpróbáltak bizonyos összetevőket izolálni, hogy azokból hatékony természetes gyógyszereket fejlesszenek ki. A zöldkagyló hatását eredetileg rákbetegeken tesztelték.

Nem volt a rákkal kapcsolatos klinikailag bizonyított hatása, azonban néhány beteg, akik éppenséggel osteoarthritisben szenvedtek, azt vették észre, hogy csökkent a fájdalmuk és ízületeik merevsége, miközben könnyebbé vált számukra a mozgás.

Bár akkoriban nem fordítottak rá különösebb figyelmet, a 1980-as években elkezdődött a zöldkagyló arthritiszt kezelő hatásának kutatása, és az orvosok közzétettek néhány lenyűgöző eredményt a zöldkagyló készítményt szedő betegekről. Ezek az eredmények, valamint az osteoarthritis egyre gyakoribb előfordulása alapos vizsgálatok elvégzésére ösztönözte a kutatókat, hogy a zöldkagyló hatását megmérjék. [01.] Nézzük csak, mit találtak.

A zöldkagylót olyan gyulladás elleni szerként mutatták be, amely képes megküzdeni a gyulladással, és ezzel párhuzamosan csökkenteni az osteoarthritis tüneteit. Világszerte több 100 millióan szenvednek különböző szintű osteoarthritisben. Ez a betegség rendkívül fájdalmas lehet, és nagymértékben befolyásolhatja a mozgást, az önállóságot és az életminőséget.

A kutatók egy fejlett statisztikai elemzéssel 69 valódi kutatási eredményt értékeltek, mely elemzés 20 különböző készítményt, köztük a zöldkagylót vizsgálta, mozgásszervi panaszok ellen.

Több étrendkiegészítő is, mint például a kurkumin, az MSM, a glükozamin és a kondroitin-szulfát is pozitív eredményeket mutattak, azonban az eredményt a tengeri kollagén és a zöldkagyló esetében találták a leg lenyűgözőbbnek.[02.]

A cikk szerzői arra jutottak, hogy a zöldkagyló és a kollagén a fájdalomcsillapításban klinikailag jelentős eredménnyel rendelkezik. Bár némelyik vizsgálat minőségét megkérdőjelezték az elemzés során, mindenesetre ezek az eredmények lenyűgözőek, és további kutatásokat ösztönöznek.Ha a zöldkagylót és lehetséges hatását vizsgáljuk az osteoarthritisre, speciálisan a térdben és a csípőben, egy 2003-ban publikált tanulmány nagyon ígéretes eredményekről számol be. Ezt a kutatást 60 résztvevő bevonásával végezték el, akik napi kétszer vettek be zöldkagyló kivonatot.

A szerzők arról számoltak be, hogy 4 hét után a résztvevők 53%-a jelentősen csökkent fájdalomérzékelést tapasztalt, és javulást az ízületi funkcióban, valamint könnyebben tudtak mozogni. 8 hét után ez az érték 80%-ra emelkedett.

Miközben ezekre a lenyűgöző eredményekre jutottak, semmiféle kedvezőtlen mellékhatást nem tapasztaltak a betegek, ez pedig azt mutatja, hogy a zöldkagyló nemcsak hatékony az osteoarthritis kezelésében, de biztonságos is.[03.]

Miben különbözik a zöldkagyló az olcsóbb, könnyebben elérhető halolajoktól? Végülis ugyanazokat az omega-3 zsírsavakat, EPA és DHA-t tartalmaznak. A Journal of Marine Drugsban (Tengeri gyógyszerek folyóirat) jelent meg az a tanulmány 2013-ban, amely konkrétan ezzel a kérdéssel foglalkozott.

A kutatók megállapították, hogy az osteoarthritisben szenvedő betegeknél a zöldkagyló jelentősen hatékonyabb volt a fájdalomcsillapításban és az életminőség javításában, mint a halolaj-készítmények. 

Az omega-3 szintjük hasonló, ez pedig azt jelenti, hogy a zöldkagyló más olyan összetevőket is tartalmaz, amelyeknek jótékony hatása tulajdonítható, melyek között a glükozamin a legfontosabb.

Arthro4

Izület + porc komplex

 • Porcerősítő zöldkagyló kapszula
 • Arthro4 porcerősítő kapszula
 • Térd és porcerősítő zöldkagyló kapszula
 • Új-Zélandi zöldkagyló kivonat gyógynövényekkel
 • Arthro4, ízületi gyulladásra természetes gyógyszer
 • Porcerősítő és ízületi gyulladás csökkentő
 • Zöldkagyló kapszula ízületi fájdalom ellen
 • Zöldkagyló kivonat kapszula vásárlás
 • Arthro4 zöldkagyló 1 darab rendelés
 • Arthro4 porcerősítő kapszula
Arthro4 porcerősítő komplex, 120db
(1278 Vélemény alapján, 2014 óta)

1 db = 10.721 ft 3 db = 27.321 ft (-15%)

Javasolt alkalmazási mód: naponta 2 alkalommal, fogyasszon el 2 kapszulát étkezés közben vagy étkezés után. Magas zsír tartalmú ételekkel fogyasztva, a hatóanyagok felszívódása tovább javítható.
A Napi adag növelhető napi 3 x 3 kapszula mennyiségig. Gyulladás csökkentő gyógyszerekkel szedhető egy időben.

A zöldkagylóban lévő glükozamin hatásai

A glükozamint a szervezet nem képes önmaga előállítani, így pótlását a táplálkozás során kell megoldani. A természetes zöldkagyló nagyjából 13%-ban tartalmaz glükozamint, melynek fő jellegzetessége, hogy az inak, kötőszövetek, ízületek, porcok szöveteinek a visszaépítésében, valamint a szövetek regenerálódásában segédkezik. A glükozamin egyik természetes ’variánsa’ a kondroitin szulfát, amellyel együttesen támogatják az ízületek és porcok egészségét.

Fehérjéket és egyéb szénhidrátokat is tartalmaz, nem beszélve az emberi szervezet számára esszenciális, vagyis nélkülözhetetlen Omega-3 zsírsavakról. – Az Omega-3 zsírsavak magas élettani jelentőséggel bírnak, gyulladáscsökkentő tulajdonságúak, az általános egészség szempontjából alapvetőek.

A glükozamin az inak, porcok, szalagok, de még a csontok szöveteinek a vissza építésében is szerepet játszik. A zöldkagyló magas glükozamin tartalmának köszönhetően erősíti a porcokat is, és így megelőzhető azok idő előtti elkopása.

A modern tudomány is elismeri a zöldkagyló és természetes kivonatainak mozgásszervi problémákra, betegségekre gyakorolt pozitív hatásait. [04.] Kimondottan ajánlott a fogyasztása időseknek és fiataloknak egyaránt, ízületi gyulladások, ízületi bántalmak, reumás panaszok, porcproblémák esetén. Bizonyítottan kiváló porcerősítő!

Sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek alapvető természetes étrend-kiegészítő, a sportkórház ajánlásával. 

Arthro4 porcerősítő komplex

10+1 érdekességek a zöldkagylóról

 1. Az új-zélandi zöldkagyló a kétajkúak közé, a puhatestűek törzsébe tartozik.
 2. A kagylók a természetben az árapály zónákban sziklákon élnek.
 3. Maximális tisztaságú táplálékok, hiszen egyrészt növényi planktonokkal (fitoplanktonok) táplálkoznak, másrészt pedig Új-Zéland partmenti tengervizeit a világ legtisztább tengerparti régiójának tartják.
 4. A kagyló héja barnás-zöld színű. Külső élei jellegzetesen zöld árnyalatúak, innen eredeztethető az elnevezés is.
 5. A maori őslakosok étrendjében évszázadok óta nagy jelentőséggel bír a zöldkagyló.
 6. 2013-as adatok szerint Új-Zélandon évente 140.000 tonna zöldkagylót tenyésztenek, melynek döntő többsége kereskedelmi forgalomba kerül.
 7. A kagylótenyésztés ún. kagylótelepeken zajlik. Fontos iparág Új-Zélandon.
 8. A tengervizekben kifeszített köteleken lógnak a kagylók. Speciális váladékkal rögzítik őket. A köteleket bóják tartkűl a víz felszínén. Átlagosan 9-12 cm hosszúak lesznek.
 9. Nehézségekkel övezett iparág >>> Pl. Egyes halfajok szívesen táplálkoznak a vízben „érlelődő” kagylókkal. Vagy vannak olyan időszakok amikor jóformán kiszámíthatatlan a zöldkagylók szaporodási mértéke (a peték utánpótlása ritkán ugyan, de elmaradhat a várttól).
 10. A zöldkagyló olyannyira hatékonynak bizonyult mozgásszervi panaszok kezelésére / enyhítésére, hogy a kagylók és az azokat alapul vevő étrend-kiegészítők exportját az Egyesült Államokban a nagy gyógyszergyártó vállalatok hatására 1981-ben betiltották (egészen a ’90-es évekig)!

10+1. A ’The International Conservation Blue Ocean Institute’ minősítése szerint az új-zélandi zöldkagyló „környezetbarát tengeri élelmiszer” (maximális tisztaságú).

Szerezze vissza ízületei mozgékonyságát és porckorongjai épségét. Ne szenvedjen tovább a kínzó fájdalomtól. [05.]Az Arthro4-ban a zöldkagyló erejét tovább fokoztuk

Az Arthro4 abban különbözik más zöldkagyló készítményektől, hogy a zöldkagyló kivonaton kívül tartalmaz további 3 kiváló ízületi + porc gyulladást csökkentő vegyületet is: kurkumát, ördögcsáklya kivonatot és tömjénfa kivonat.

A kurkuma kivonat hatásai

A kurkumában közel 90 fitonutriens vegyületet azonosítottak napjainkig, köztük rengeteg vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet is, de tartalmaz karotinoidokat, xantofileket és karotinokat is, amik fokozzák antioxidáns hatását. De megtalálhatóak benne az Omega-3 zsírsavak és az alfa-linolénsav is, melyek például erőteljes gyulladáscsökkentő anyagok.

Az ördögcsáklya kivonat

Az ördögkarom kifejezetten jótékonyan hat a reumás panaszokra (reumás gyulladás) és a fájó ízületekre egyaránt. De kitűnően alkalmas a fáradt, igénybevett izmok ellazítására, regenerálására, a mozgékonyság visszaszerzésére és a fájdalmak csillapítására is. Műtétek, balesetek után szintén segít a végtagok gyorsabb regenerálódásában.

A tömjénfa (boswellia) kivonat

A porckopásért az ízületeket borító porc degenerációja tehető felelőssé. Kutatások szerint a Boswellia segít megakadályozni ezt a károsodást az ízületi szövetben és a porcban.

Az ízületi és reumás panaszok enyhítésére egyaránt ajánlott az Arthro4 kapszula. Új-Zélandi zöldkagyló kapszula
Zöldkagyló kivonat kapszula vásárlás

Zöldkagyló, Kurkumin, Boswellia és Ördögcsáklya koncentrált hatóanyag tartalma.

Ízületi és porc panaszok vannak? Az Arthro4 segít.

6 jótékony hatás

Az Arthro4-et kifejezetten az alábbi problémák megoldására fejlesztettük ki:

Új zélandi zöldkagyló kapszula mozgásszervi problémákra.

Hogy a mozgásszervi problémákat, a gyökerüknél szüntessük meg. Ne csak fájdalmat csökkentsünk, az alap okokat is kezeljük.

Izületi gyulladásra gyógyszer

A reumás izületi gyulladás, természetes hatóanyagokkal történő kezelésére. A reumatoid artritisz során jelentkező gyulladásaink gyors csökkentése érdekében.

Hátfájás ellen gyógyszer

A hátfájdalmak, a derékfájdalom gyors enyhítésére.

A Térd és porcerősítő zöldkagyló kapszula hatásai
Porcerősítő porckopás ellen

Az elkopott porcrészek visszaépítése céjából, hogy a mozgásunk újra könnyed és fájdalom mentes legyen.

Térdfájdalom ellen zöldkagyló kivonat

A térdfájdalmak, a csípő fájdalom, a boka fájdalmak gyors megszűntetéséhez, természetes növényi hatóanyagokkal.

Izomláz, Izomfájdalmak ellen

Edzések, fizikai tevékenység következtében jelentkező izom fájdalmak és az izomláz mértékének a mérsékléséhez.